Sprawdziliśmy koktajle w Orzo na World Class Cocktail Festival

Pamiętacie, że World Class Cocktail Festival zaczął się 5 czerwca? Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście się na wizytę w żadnym z lokali biorących udział w wydarzeniu, przeczytajcie, co dobrego można wypić w warszawskim Orzo na placu Konstytucji.
.get_the_title().

Orzo jest znane i lubiane szczególnie wśród miłośników promocji wszelakich – rano śniadania za złotówkę do kawy, wieczorami ceny specjalne na wybrane pizze, makarony czy burgery. Miejsce cieszy się też opinią najzieleńszej restauracji w Polsce, za sprawą kilkudziesięciu roślin o właściwościach antysmogowych i oczyszczających powietrze, zdobiących każdy z lokali w kilku miastach Polski.

Przy tym wszystkim, Orzo jest świetnie wyposażone w różnego rodzaju alkohole, a pomysłowi barmani z pewnością dobiorą koktajl odpowiadający waszym preferencjom smakowym.

Z okazji World Class Cocktail Festival Orzo przygotowało pięć koktajli – dwa na ginie, dwa na wódce i jeden na Bourbonie. Pamiętajcie, że nie musicie decydować się na żaden z nich w momencie opłacania rezerwacji, o swoim wyborze poinformujecie barmana dopiero podczas wizyty w Orzo.

Źródło: fanpage Orzo People Music Nature
Źródło: https://cocktailfestival.pl/restauracja/orzo-cocktail-bar-warszawa/

Jeśli będzie wówczas upalnie, poważnie rozważcie zamówienie Green Lantern – to soczysty ananas zamknięty w lodowatym kieliszku! Opcja idealna na wieczorny relaks. Równie orzeźwiającą kompozycją będzie Springbreak, z wyraźnym, cytrusowo-bazyliowym posmakiem.

Ewidentnie Orzo upodobało sobie Tanqueray no. Ten jako bazę dla stosunkowo lekkich, wakacyjnych propozycji.

Źródło: https://cocktailfestival.pl/restauracja/orzo-cocktail-bar-warszawa/

Miłośnicy cięższych smaków powinni zainteresować się koktajlem o przekornej nazwie Heavy Candy. Niech nie zwiedzie was niewinna ozdoba z waty cukrowej – ten drink jest zdecydowanie bardziej Heavy niż Candy, wszystko za sprawą zmieszania Bourbona, wermutu, prosecco i kordiału grejpfrutowego. Odpowiednio zbalansowana wytrawność zapewniona w stu procentach.

Na koniec nasz faworyt – gęsty i słodkawy (ale nie za bardzo) Dry Hibiscus w pięknym, fioletowym kolorze. Nie każdy jest fanem hibiskusa, ale uwierzcie, że z wódką Ketel One Citron i likierem pomarańczowym łączy się naprawdę dobrze. Świetna rzecz do nieco dłuższej kontemplacji smaków, bo rozwija się z każdym kolejnym łykiem.

Źródło: KG

Pamiętajcie, że rezerwacje World Class Cocktail Festival dostępne są na stronie internetowej wydarzenia, a miejsca do poszczególnych lokali znikają z każdym dniem. Śpieszcie się spróbować ananasowej Zielonej Latarni i fioletowego Wytrawnego Hibiskusa!

Tekst: KG
Zdjęcie główne: fanpage Orzo People Music Nature

Print
Print Text
Zobacz więcej
Wybierz region
Facebook