Previous Slide Icon Next Slide Icon
Play Daily Button Pause Daily Button
Exit Daily Button

Trwa Restaurant Week 2018. Trzydaniowe popisowe menu zarezerwujesz za 49 zł

Wiosenna edycja Restaurant Week pod hasłem “Chodźmy do Restauracji!” ruszyła 18. kwietnia i potrwa do końca miesiąca. Rezerwacji popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych restauracjach w całej Polsce można dokonywać na stronie RestaurantWeek.pl w cenie 49 zł.
.get_the_title().

„Chodźmy do restauracji!” – to hasło przewodnie właśnie rozpoczętej wiosennej edycji Restaurant Week. Niezwykle trafne, bo wydarzenie to jest znakomitą okazją, by w ciągu kilku dni odwiedzić nie jeden, ale co najmniej kilka lokali biorących udział w festiwalu. Trzydaniowe menu wraz z powitalnym drinkiem w cenie 49 zł to znakomita oferta, a szefowie kuchni prześcigają się, by zadowolić nawet tych najbardziej wymagających gości czy to oryginalnością potraw, czy znanym i lubianym comfort foodem.

Chef

Zasady tej gry są proste. W jednej z trzynastu lokalizacji na mapie Polski szukamy restauracji (jak już wspomnieliśmy, jednej lub wielu) z odpowiadającym nam menu, do wspólnego ucztowania zapraszamy drugą połówkę, grupę przyjaciół, znajomych z pracy, a może co dopiero poznaną randkę – byle wespół z kimś, bo wówczas jedzenie smakuje najlepiej – a następnie ustalamy datę i godzinę spotkania, opłacamy zamówienie. Cała akcja trwa niecałe pięć minut (chyba, że wyjątkowo długo nie możecie się zdecydować na konkretną restaurację, dlaczego zatem nie iść do każdej, która wydaje się nam interesująca?), a potem już tylko następuje przyjemny czas oczekiwania na dobry posiłek w doborowym towarzystwie.

Chef
Waiter

Tegoroczna edycja Restaurant Week trwa wyjątkowo długo, bo aż do 30 kwietnia włącznie.

Nieważne zatem, czy jesteście zwolennikami jadania biznesowych lunchy na mieście, rodzinnych weekendowych obiadów czy romantycznych kolacji, przez 13 dni spokojnie zdążycie zrealizować którąkolwiek z tych form chodzenia do restauracji, albo nawet każdą z nich. W przeglądzie menu natraficie na propozycje wegetariańskie lub wegańskie, wybitnie mięsne, wyłącznie rybne, ocierające się o fine dining, arcysmaczne w swojej prostocie, niesamowicie egzotyczne, typowo polskie. Nawet najwięksi smakosze nie będą tym wyborem rozczarowani.

To co, widzimy się przy stołach?

Daty Festiwalu: 18 – 30 kwietnia
Otwarcie Rezerwacji: 22 marca 2018r.
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Lokalizacje: Warszawa, Kraków, Wrocław, Rzeszów, Łódź, Poznań, Białystok, Lublin, Słupsk i Ustka, Szczecin, Trójmiasto, Silesia, Warmia i Mazury
Sponsor wydarzenia: Martini
Festiwalowy koktajl: Martini Tonic
Oficjalna woda Festiwalu: Kropla Délice

FOODIE